www.rimsø.dk

Info-side for Rimsø, Kastbjerg, Skindbjerg, Emmelev og det omliggende land

Billeder

6. April 2014

Billeder

29. September 2013

Home

Se billeder fra Tores haves tilblivelse:

Dette er en af mulighederne for at bruge Tores have - til fælles kaffe. Folket omkring bordet er arbejdsholdet den 27. September 2014.

Billeder

Navngivning 2014

Billeder

27. September 2014

Beplantningen

I Tores Have, tidligere kaldet Toften, er plantet alm. røn og Malus Sagenti og kvæder Grimson and Gold langs Toresvej.

Det tre store birketræer er hvidbirk, Betula Utilis. De blev plantet  i begyndelsen af 1980-erne i forbindelse med, at hele området blev anlagt som delvis offentlig fuglehave med duer, fasaner og påfugle. Her kunne folk fra egnen komme og betragte dyrene, en overgang færdedes påfuglene frit og overnattedee i de store træer. Et år udrugede en påfuglehøne syv kyllinger bag en gravsten på kirkegården.

Det nu forarmede pæretræ, muligvis gråpære, stod på stedet, da grunden blev beplantet.

Den tofarvede  klematis, som stadig gror op ad pæretræet, er en Nelly Moser. I øvrigt blev træet altid kaldt Susannes træ, fordi graverens datter Susanne elskede at sidde på den næsten vandrette gren og kigge på, mens der blev arbejdet.

De to pæretræer længere tilbage i haven er Grev Moltke og Dobbelt Philip. Træet i hjørnet mod naboen er en vandgran, Metaseqeoia, et træ, som først blev opdaget i 1944 i Kina og kom til Danmark i 1948. Ved siden af den blev plantet en laurbærbusk.

De sammenvoksede lindetræer på kanten af skråningen mod Rimsø Bygade var oprindelig tænkt som et lille lysthus.

Roserne midt på grunden er Rosa Moyesi og Rosa Nevada.

Det store hyldetræ er selvsået.

I øvrigt blev hele området gennemgravet af en af de tidligere præster, Vilhelm Nielsen, og han fandt en masse potteskår, som blev deponeret på Djurslands Museum.

Kurth Carlsson, oktober 2014Billeder

12. April 2015